+4021.211.85.68 office@chimimport.ro
GeloRevoice - Functiile corzilor vocale - comprimate de supt pentru o voce sanatoasa

Corzile vocale – structură și rol

Toată lumea are o idee despre unde se află și ce fac corzile vocale. Se află în gât și ne folosim de ele pentru a vorbi. De fapt, atunci când vorbim de corzi vocale, vorbim de fapt de cele false.

Corzile vocale se împart în corzi vocale normale și în corzi false. Împreună cu un strat de mușchi și o membrană mucoasă formează aparatul vocal. Corzile sunt localizate înăuntrul laringelui, care face legătura între faringe și trahee. Corzile sunt împerecheate și mobile. Se pot deschide și închide cu ajutorul unui cartilagiu numit cartilagiul aritenoid. Deschizătura care se formează se numește glotă.

Corzile vocale creează vocea

Cele două părți posterioare ale corzilor vocale se numesc cartilagii aritenoide. Mușchii vocii pot contracta corzile vocale în mod diferit, în funcție de cum se deschide sau închide glota. Tensiunea sau relaxarea corzilor este importantă pentru formarea diferitelor tonalități și intensități.

Cu cât vibrează corzile mai repede cu atât mai repede crește tonul. Atunci când vorbește un bărbat corzile vibrează de 120 de ori pe minut.

Cum devin sunetele cuvinte

Interacțiunea dintre componentele aparatului vocal nu este suficientă pentru a produce cuvinte. Aici intră în ecuație și gura, nasul și gâtul. Acestea împreună au calitatea de a  forma și amplifica sunetele create de corzile vocale pentru a produce cuvinte.

De exemplu, sunetele sunt transformate în cuvinte cu ajutorul limbii, maxilarului. Nasul acționează ca o cameră de rezonanță, unde sunetele sunt amplificate.

Corzile vocale – mușchii vocii tale

Corzile vocale sunt muşchi acoperiţi cu o mucoasă, poziționate în gât, de care ne folosim pentru a vorbi. Corzile vocale se împart în corzi vocale normale și în corzi false. Împreună cu un strat de mușchi și o membrană mucoasă, ele formează aparatul vocal.

Corzile sunt localizate înăuntrul laringelui, care face tranziția în faringe și trahee. Împerecheate și mobile, se pot deschide și închide cu ajutorul unui cartilagiu numit cartilagiul aritenoid, iar deschizătura care se formează se numește glotă.

Grosimea corzilor vocale determină timbrul vocii

Timbrul vocii noastre ține de grosimea corzilor vocale. Cu cât sunt mai scurte și mai înguste, cu atât vocea e mai înaltă și invers. Corzile vocale ale unui nou-născut sunt cu 6 mm mai lungi și mai subțiri decât ale adulților. De aceea, vocile lor sunt atât de ascuțite. O femeie cu voce de soprană are corzile vocale de 15 mm lungime, iar cele ale unui bărbat cu voce de bass sunt de 25 de mm în lungime.

Structura corzilor vocale

Corzile vocale au trei straturi: stratul superior – membrana mucoasă, stratul de mijloc – fibre de elastic și colagen și stratul inferior – mușchi. Toate acestea produc secreții importante pentru buna funcționare a vocii. Secreția asigură atât hidratarea membranei mucoase cât și a straturilor de dedesubt.

Dacă mucoasa e uscată, atunci și corzile sunt. Acesta este modul în care se produce răgușeala. Imediat sub corzi este un strat elastic de fibre colagenoase. Elasticitatea fibrelor joacă un rol important în dezvoltarea vocii. Dacă ai corzile tensionate produci sunete ascuțite, iar invers, relaxate, sunt produse sunete joase.

Corzile vocale creează vocea

Cele două părți posterioare ale corzilor vocale se numesc cartilagii aritenoide. Mușchii vocii pot contracta corzile vocale în mod diferit, în funcție de cum se deschide sau închide glota. Tensiunea sau relaxarea corzilor este importantă pentru formarea diferitelor tonalități și intensități. Cu cât vibrează corzile mai repede, cu atât mai repede crește tonul. Atunci când vorbim, corzile vibrează de 120 de ori pe minut.

Cum ai grijă de corzile vocale

Solicitarea corzilor vocale poate produce o serie de afecțiuni. Cei mai predispuși la probleme vocale sunt cei care își folosesc vocea – profesori, cântăreți, actori, speakeri, agenți de vânzări, însă nimeni nu este ferit de riscuri.

GeloRevoice - Cum ai grijă de corzile vocale

GeloRevoice – Cum ai grijă de corzile vocale

Indiferent de meserie și afecțiune a vocii, comprimatele de supt GeloRevoice®  te pot ajuta. GeloRevoice® are o compoziție specială, de oligominerale și acid hialuronic, ce formează o peliculă protectoare pe mucoasa bucală și faringiană, timp de 24 de ore. Aceasta ajută la regenerarea zonelor iritate și la ameliorarea simptomelor de răgușeală, usturime, gât iritat și nu numai. Comprimatele de supt pot fi utilizate de către adulți, copii peste 6 ani, de către diabetici, dar și de către femeile aflate în timpul sarcinii sau a alăptării.

Nu uita să te hidratezi corespunzător, să faci pauze vocale și să ții cont de regulile de igienă vocală. Vocea este cel mai important instrument de comunicare, iar o voce puternică denotă întotdeauna încredere în sine.

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Str. Tunari 26, 020527, sector 2, București, România
Contact: 0040 21 2118568, 0040 21 2107687, 0040 21 2104469 | Fax: 0040 21 2107421, 0040 21 2101259 |
E-mail: office@chimimport.ro | www.chimimport.ro |
Facebook: Chimimportexport

TERMENI ȘI CONDIȚII | PRIVACY POLICY