+4021.211.85.68 office@chimimport.ro

VOCEA

cel mai important instrument al comunicării

Vocea e ceva ce împărtășim cu ceilalți. Fără voce nu poți să cânți, să țipi, să plângi sau să râzi. Dar vocea este mai mult decât un conglomerat de sunete. Vocea spune multe despre personalitatea și starea noastră. De exemplu, din tonul vocii ne putem da seama dacă cineva e supărat, fericit, enervat sau relaxat. Dar cum ne putem dezvolta vocea și cum ne afectează sunetul ei personalitatea?

Vocea ca reflexie a personalității noastre

Fiecare voce e unică. Chiar dacă fiecare dintre noi avem un anumit timbru, acesta nu e la fel în fiecare zi. Vocea noastră e afectată de sănătate și starea pe care o avem.

Dacă ne e frică sau dacă ceva ne displace, avem senzația de voce gâtuită. Mușchii se tensionează, inclusiv în zona corzilor vocale. Acest lucru intervine în comunicare și schimbă vocea în mod considerabil. Fie că ne place sau nu, ceilalți observă schimbările din voce. Chiar și în stările depresive ni se modifică vocea. Devine mai slabă și înceată, iar corzile vocale se închid mai încet și produc o voce mai joasă decât de obicei. Iar în cazul unei stări de bine vocea este mai ascuțită mai clară și mai puternică.

Funcțiile corzilor vocale

Corzile vocale joacă un rol esențial în comunicare.

Despre importanța vocii în comunicare

Vocea este cel mai important instrument de comunicare, însă mulți îi dau importanță doar odată ce apar primele semne ale afecțiunilor vocii. Problemele tipice întâlnite în rândul oamenilor care se folosesc de voce în mod intens la locul de muncă sunt răgușeala, tusea și durerile în gât. Dar ce poți să faci ca să previi afecțiunile vocii?

Afecțiunile vocii în rândul profesioniștilor

Pentru actori și cântăreți antrenarea vocii înaintea de-a interpreta este destul de importantă. De asemenea, tehnicile de respirație și o postură bună sunt tehnici luate în considerare de profesioniștii care își folosesc vocea în job-ul de zi cu zi. Pentru restul, aceste tehnici nu sunt la fel de importante, deși ar trebui aplicate și în rândul profesorilor sau agenților de vânzări. De regulă, în cazul uzurii vocii mucoasa faringiană și orală este afectată, astfel gura devine uscată. Este important să acționezi încă de la primele simptome ale afecțiunilor vocii.

Comprimatele de supt GeloRevoice® hidratează mucoasa faringiană și orală. Odată intrate în contact cu saliva, se formează pelicula Hydro-Depot®, care servește drept strat protector pentru mucoasă.

Principalul disconfort al oamenilor care comunică mult este gura uscată

GeloRevoice - Functiile corzilor vocale

Ce poți să mai faci ca să scapi de sindromul gurii uscate?

Saliva are mai multe roluri importante:

Are efect antibacterian, accelerează vindecarea rănilor și înmoaie mâncarea pentru a fi înghițită cu ușurință. În plus, saliva permite buna funcționare a limbii și deci buna comunicare.

Oricine vorbește mult la locul de muncă știe ca problema principală: este senzația de uscăciune a gurii și îngreunarea mișcării limbii. Astfel, pronunțarea cuvintelor se îngreunează și încep ticurile enervante, cum ar fi plescăitul.

Poți scăpa de senzația de gură uscată hidratându-te cu lichide, dar și prin alte mijloace care stimulează salivarea (de ex suptul unui comprimat).

Antrenează-ți vocea!

O voce puternică denotă încredere în sine. E o parte importantă din comunicare. Emoțiile, cum ar fi stresul, anxietatea și fericirea pot influența vocea. Îți poți îmbunătăți vocea folosindu-te de câteva trucuri:

– Exerciții de încălzire a vocii, făcute dimineața
– Exerciții de respirație
– Căscatul mai des pentru a întări claritatea
– Exerciții de dicție

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Strada Tunari nr. 26, sector 2, 020527 Bucuresti, Romania
Call us now: +4021.211.85.68 or Email: office@chimimport.ro

TERMENI SI CONDITII | PRIVACY POLICY