+4021.211.85.68 office@chimimport.ro
GeloRevoice - Trucuri pentru voce

Igiena vocii

Cum poți să ai grijă de vocea ta?

Dacă apar afecțiuni ale vocii precum tuse sau răgușeală, este important să fie tratate imediat. Ca să previi aceste probleme, am adunat șase sfaturi pentru buna igienă și funcționare a vocii.

Cui i se adresează GeloRevoice®?

Atât profesioniștilor, cât și amatorilor.

Profesioniști sau amatori, toți au grijă de vocea lor.

Pentru profesori, speakeri, actori, agenți de vânzări sau persoane care au profesii asemănătoare, vocea joacă un rol foarte important, nu doar cântăreții își solicită vocea zilnic. Răgușeală, tuse și durere în gât sunt simptome comune pentru toate grupurile menționate.

6 sfaturi pentru o voce sănătoasă

Trebuie să bem cam 2 litri de apă pe zi pentru a ne păstra, gura, gâtul și corzile vocale sănătoase și hidratate. Cel mai bine este să consumăm băuturi fără zahăr, care nu-s prea calde sau prea reci.

Atenție! Băuturile cofeinizate precum cafea sau ceaiul negru, cât și alcoolul pot usca mucoasele și trebuie consumate cu moderație!

GeloRevoice® este o parte importantă din igiena vocii tale. Comprimatele de supt  prin pelicula Hydro-Depot®hidratează mucoasa rapid cu ajutorul agenților gelifianți. Recomandăm GeloRevoice® înainte de o întâlnire, un telefon important, concert sau oră importantă. Comprimatele oferă claritate vocii cel puțin o oră. Bomboanele de gât pot oferi același efect pentru perioadă scurtă de timp, dar nu hidratează.

Chiar și mâncarea influențează vocea. Înainte de un eveniment important unde urmează să-ți soliciți vocea este recomandat să nu mănânci mâncare picantă. Riști să îți iriți gâtul. Ar trebui să încerci mâncăruri ușoare și puțin condimentate. Spre exemplu, o supă sau legume fierte cu pește la grătar.

Dimineața, vocea ta are nevoie de timp pentru a funcționa corect. Tranziția de la tăcere la  vorbire e mai ușoară atunci când faci câteva exerciții de încălzire. Spre exemplu, mișcări de mestecare.

Sfat: Poți face aceste exerciții la duș sau în timp ce-ți prepari micul-dejun.

Acțiunea de dregere a vocii este extrem de solicitantă. Dacă simți că ai ceva în gât, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să bei apă sau să tușești ușor.

După ce îți folosești intens vocea, ar trebui să faci câteva pauze vocale. Spre exemplu, după o întâlnire lungă cu un client. Este recomandat repausul vocal.

Trucuri pentru voce

Gândește-te la mâncarea ta preferată și pronunță după aceea ‘’mmmh’’. Ține minte acest exercițiu de fiecare dată când simți că nu îți poți controla vocea.

Atunci când ne aflăm în mijlocul unui conflict ar trebui să spunem: ‘’Hmm, înțeleg’’ ca să avem timp să ne recalibrăm vocea și să nu părem agresivi în comunicare.

Dimineața faceți următorul exercițiul: Uitați-vă peste umăr și trageți aer în piept. Oftați și apoi mișcați-vă capul în față și în spate, apoi uitați-vă în față. Zâmbiți! Exercițiul acesta te relaxează nu doar pe tine, dar și cozile vocale.

Ca să îți antrenezi respirația, aprinde câteva lumânări și pune-le în cerc. Trebuie să le stingi pe toate deodată. În timp, vei învăța cum să stingi mai mult de 8 lumânări.

Pune-ți un dop sau degetul mare între dinții incisivi. Citește un text scurt cât de corect și tare poți. Acum îndepărtează dopul sau degetul și citește textul iar. Poți observa o îmbunătățire în pronuntie. Exersează cât de des poți!

Cască de câteva ori la rând. Efectul? Mușchii vocii se relaxează și vocea devine mai clară, iar uneori mai joasă.

Ai un eveniment important?
GeloRevoice® te ajută imediat!

Oricine care a avut un concert sau un eveniment în care a trebuit să vorbească în fața unui public numeros  a simțit următoarele lucruri: mâini transpirate, tahicardie și gură uscată. În cazul în care ai gura uscată, e recomandat să ai un pahar de apă la îndemână din care să iei  inghitituri mici.

În plus, ai putea să folosești GeloRevoice®, datorită stratului Hydro-Depot® care ajută la hidratarea mucoasei  bucale și faringiene. Nimic nu mai sta în calea unui eveniment important cu GeloRevoice®!

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Str. Tunari 26, 020527, sector 2, București, România
Contact: 0040 21 2118568, 0040 21 2107687, 0040 21 2104469 | Fax: 0040 21 2107421, 0040 21 2101259 |
E-mail: office@chimimport.ro | www.chimimport.ro |
Facebook: Chimimportexport

TERMENI ȘI CONDIȚII | PRIVACY POLICY