+4021.211.85.68 office@chimimport.ro
GeloRevoice - Functiile corzilor vocale - comprimate de supt pentru o voce sanatoasa

Corzile vocale – structură și rol

Toată lumea are o idee despre unde se află și ce fac corzile vocale. Se află în gât și ne folosim de ele pentru a vorbi. De fapt, atunci când vorbim de corzi vocale, vorbim de fapt de cele false.

Corzile vocale se împart în corzi vocale normale și în corzi false. Împreună cu un strat de mușchi și o membrană mucoasă formează aparatul vocal. Corzile sunt localizate înăuntrul laringelui, care face legătura între faringe și trahee. Corzile sunt împerecheate și mobile. Se pot deschide și închide cu ajutorul unui cartilagiu numit cartilagiul aritenoid. Deschizătura care se formează se numește glotă.

Corzile vocale creează vocea

Cele două părți posterioare ale corzilor vocale se numesc cartilagii aritenoide. Mușchii vocii pot contracta corzile vocale în mod diferit, în funcție de cum se deschide sau închide glota. Tensiunea sau relaxarea corzilor este importantă pentru formarea diferitelor tonalități și intensități.

Cu cât vibrează corzile mai repede cu atât mai repede crește tonul. Atunci când vorbește un bărbat corzile vibrează de 120 de ori.

Cum devin sunetele cuvinte

Interacțiunea dintre componentele aparatului vocal nu este suficientă pentru a produce cuvinte. Aici intră în ecuație și gura, nasul și gâtul. Acestea împreună au calitatea de a  forma și amplifica sunetele create de corzile vocale pentru a produce cuvinte.

De exemplu, sunetele sunt transformate în cuvinte cu ajutorul limbii, maxilarului. Nasul acționează ca o cameră de rezonanță, unde sunetele sunt amplificate.

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Strada Tunari nr. 26, sector 2, 020527 București, România
Call us now: +4021.211.85.68 or Email: office@chimimport.ro

TERMENI ȘI CONDIȚII | PRIVACY POLICY