+4021.211.85.68 office@chimimport.ro
GeloRevoice - Functiile corzilor vocale - comprimate de supt pentru o voce sanatoasa
GeloRevoice - comprimate de supt pentru voce

De ce ai nevoie ca să cânți corect?

Cântatul funcționează la fel ca vorbitul. Cel mai important lucru atunci când cânți este respirația, pentru a permite sunetelor să se audă clar.

Atunci când cântăm cu vocea ne folosim de plămâni, laringe, corzi vocale și diafragmă. Rezonanța diafragmei include cavitățile nazale, gura și laringele. Alt factor extrem de important este ca mucoasele faringiană și bucală să fie hidratate. E greu să cânți atunci când ești deshidratat.

Expirația creează un val de aer care face corzile vocale să vibreze. Acestea pot vibra de câteva zeci de ori pe secundă, iar atunci când lăsăm aerul să iasă, creăm sunetele.

Cum să-ți antrenezi vocea

O voce puternică și plăcută înseamnă o voce clară, cu intonație și pronunție corectă. O astfel de voce atrage oamenii și îmbracă omul respectiv într-o aură de încredere în sine la fel de puternică. Unii oameni au o voce puternică de la natură, alții trebuie să învețe să și-o folosească. Ce pot să faci ca să-ți îmbunătățești vocea? Citește în continuare!

Cântatul trezește emoții

Muzica nu transmite doar un mesaj, ci și creează o varietate de emoții. Indiferent că ești la un concert sau cânți cu o trupă sau in cor, efectul muzicii e similar. Muzica trezește emoție pretutindeni.

Voci joase și înalte

Timbrul vocii ține de grosimea corzilor vocale. Cu cât sunt mai scurte și mai înguste cu atât vocea e mai înaltă și invers.

Corzile vocale ale unui nou-născut sunt cu 6 mm mai lungi și mai subțiri decât ale adulților. De aceea, vocile lor sunt atât de ascuțite. O femeie cu voce de soprană are corzile vocale de 15 mm lungime, iar ale unui  bărbat cu voce de bass sunt de 25 de mm în lungime.

E vocea mai mult decât un instrument de comunicare?

 

Un discurs bun sau o contribuție semnificativă în cadrul unei dezbateri depinde de ce anume spui. Dar dacă nu se înțelege ce spui, atunci reflectă faptul că nu ai încredere în tine sau în afirmațiile tale. Vocea este astfel o parte importantă din orice conversație.

Emoțiile noastre reflectă situația în care ne aflăm. Ce înseamnă asta? Fiecare persoană are o anume intonație atunci când vorbește. Dacă se schimbă intonația, înseamnă că trecem prin emoții negative sau pozitive: anxietate, stres, fericire. În situații extrem de tensionate vocea ni se poate bloca sau distorsiona în mod dezastruos.

Acest efect se cheamă psihorespirator. Alte efecte de genul:

– Atunci când sufli aer pe nas poate denota aroganță.
– Dacă ridici vocea sau o ascuți brusc dai impresia de agresivitate și răceală.
– Dacă discursul este incoerent, mesajul nu denotă încredere.
– Exagerările în discurs și schimbările de intonație bruscă pot denota minciună.

Antrenează-ți vocea ca să-ți găsești tonalitatea!

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Str. Tunari 26, 020527, sector 2, București, România
Contact: 0040 21 2118568, 0040 21 2107687, 0040 21 2104469 | Fax: 0040 21 2107421, 0040 21 2101259 |
E-mail: office@chimimport.ro | www.chimimport.ro |
Facebook: Chimimportexport

TERMENI ȘI CONDIȚII | PRIVACY POLICY