+4021.211.85.68 office@chimimport.ro

Îți tratezi singur răgușeala?

Răgușeala trebuie tratată de medic sau independent, în funcție de cauză. De exemplu, în cazul unei infecții care apare în cursul unei răceli, este mai bine să vedeți un medic. Pentru răgușeala cauzată de o suprasolicitare a vocii sau de aerul uscat, soluția este umezirea de lungă durată. Comprimatele cu Hydro-Depot®, cum ar fi GeloRevoice®, hidratează mucoasa rapid și pentru o lungă perioadă. Simptomele precum răgușeala, tusea și usturimea gâtului se vor diminua considerabil.

Tractul respirator superior, care include nasul, sinusurile și faringele, intră în contact cu multe substanțe în timpul respirației. Durerile în gât apar atunci când mucoasa din tractul respirator este iritată de toxinele din aer, sau când intră în contact cu aer uscat și germenii patogeni. Grupurile care se folosesc de vocea lor în profesie suferă adesea de dureri în gât, iar uneori își pot pierde și vocea. Mai sunt și alte cauze pentru durerile în gât: rinita alergică.

Simptomele răcelii încep adesea cu o durere în gât sau răgușeală. Alte simptome apar pe parcurs, precum dureri de cap, frisoane și tuse. pentru a neutraliza virușii, corpul reacționează dezvoltând o reacție inflamatorie la nivelul zonei afectate. Mucoasele se înroșesc, se inflamează și exercită o presiune pe nervii din zona afectată.

Nervii trimit un semnal creierului – simțiți o durere în gât. Chiar dacă este o reacție normală a organismului, e important să combatem imediat simptomele de mai sus cu medicamente, băuturi calde și repaus.

Pe lângă agenții patogeni, durerile în gât sunt cauzate adesea de suprasolicitarea vocii din diverse motive: vorbit prea mult, prea tare sau cântat pentru o perioadă lungă. Pe lângă dureri în gât, pot apărea răgușeală și tuse, în cel mai rău caz, îți poți pierde vocea.

Mucoasa din tractul respirator are o funcție protectoare. Filtrează corpurile străine și îi transportă cu – ajutorul cililor  în faringe. De acolo sunt înghițite cu salivă și devin inofensive odată ajunse în stomac. Doar când acest proces este deranjat, apar afecțiuni ale gâtului.

Există mulți factori externi care afectează gâtul și mucoasa. Dacă stratul protector este afectat, agenții patogeni și factorii toxici din aer pot ataca ușor mucoasa și irita celulele.

Persoanele care fumează, cele care stau mult în aer rece sau prea cald, pot prezenta afecțiuni ale gâtului și ale vocii.

Stratul de aer duce la vibrarea corzilor vocale și produce sunetele. Aerul uscat duce și la uscarea mucoaselor, acestea pierzându-și elasticitatea.

Răgușeală

când apelăm la medic?

Cauzele răgușelii pot fi extrem de diverse, iar mulți pacienți nu știu care sunt simptomele pe care și le-ar putea trata singuri. Medicul trebuie întotdeauna consultat în aceste circumstanțe:

  • Dacă răgușeala persistă mai mult de trei săptămâni.
  • Răgușeală acută și lipsa vocii, fără să existe o cauză directă sau fără ca vocea să fi fost suprasolicitată.
  • Dacă apar episoade frecvente de răgușeală.
  • Când răgușeala se acutizează și este însoțită de accese frecvente de tuse.
GeloRevoice - Comprimate de supt pentru voce

Medicul dispune de opțiuni diverse de diagnosticare, cum ar fi un interviu detaliat (istoric) sau poate efectua teste ale funcțiilor pulmonare ce îl pot ajuta să determine cauza răgușelii și să inițieze o terapie adecvată pentru tratarea acesteia.

Tratamentul poate fi, în cazul unei infecții cu bacterii, administrarea de antibiotice, un antrenament de vorbire în caz de utilizare greșită a vocii sau o procedură operativă în cazul afecțiunilor polipilor vocali.

GeloRevoice® – dispozitiv medical pentru tratamentul afecțiunilor gâtului.

Pentru a înțelege modul în care funcționează comprimatele de supt GeloRevoice®, este necesar să observăm îndeaproape felul în care funcționează mucoasa orală și faringiană: cele două zone sunt acoperite de un film de protecție foarte fin, care păstrează mucoasa intactă și asigură o voce sănătoasă. Acest film de protecție poate fi influențat negativ de următorii factori:

GeloRevoice - Suprasolicitare icoana
GeloRevoice - Aer Uscat
GeloRevoice - Consumul de alcool si fumatul - cauza pentru o voce ragusita
GeloRevoice - Cauza unei probleme respiratorii - Respiratii nazale necorespunzatoare

Acești factori pot determina uscarea mucoaselor, iar la persoanele afectate, apar simptome de răgușeală. De asemenea poate apare senzația de gât uscat, dificultate în înghițire, distorsionarea ușoară a vocii, durere în gât și tuse.

Toate aceste simptome pot fi atenuate cu GeloRevoice®. În funcție de nevoile dumneavoastră, în cazurile acute, se pot administra pana la 6 comprimate pe zi. GeloRevoice® poate fi utilizat pentru o terapie pe termen lung.

Persoanele care își utilizează vocea în profesia lor, cum ar fi profesorii sau prezentatorii radio, pot preveni problemele tipice ale vocii cu GeloRevoice®.

Distribuitor - ChimImportExport - Plurimex SRL

Strada Tunari nr. 26, sector 2, 020527 Bucuresti, Romania
Call us now: +4021.211.85.68 or Email: office@chimimport.ro

TERMENI SI CONDITII | PRIVACY POLICY